Idén újra Budapest 3D Printing Days

Nem is gondoltam volna, hogy lassan egy éve volt, amikor részt vehettem előadóként és kiállítóként az első magyarországi 3D nyomtatás csúcseseményen a Design Terminal szervezésében. Az azóta eltelt időben rengeteg dolog történt, mind a parametric|art mind a GigamaX3D háza táján, amely részben a tavalyi Budapest 3D Printing Days alkalmával elindult folyamatoknak is köszönhető.

© photo: Design Terminal

© photo: Design Terminal

Idén is megrendezésre kerül majd a szakmai rendezvény, a szervezők nem titkolt célja volt már tavaly egy hagyományteremtő rendezvénysorozat elindítása, amely évről évre összehozza a digitális 3D technológiákkal foglalkozó vállalkozásokat, start-up-okat, illetve kutatókat az érdeklődő közönséggel.

© Design Terminal

© Design Terminal

A tavalyi rendezvénynek akkora sikere volt, hogy idén már a Design Terminal csapata is nagyobb léptékben gondolkodott: nem csupán a hazai, hanem a környező országok 3D nyomtatással foglalkozó start-up-jainak kíván bemutatkozási lehetőséget biztosítani a rangosnak számító eseményen, ahol gazdasági és műszaki szakembereknek mutathatják be ötleteiket.

© Design Terminal

© Design Terminal

A 3 napos rendezvény alatt – a tavalyihoz hasonlóan – érdekes előadásokon és 3D nyomtatással illetve 3D szkenneléssel kapcsolatos workshop-okon vehetnék részt az érdeklődők, legyen szó szakmai kerekasztal-beszélgetésről vagy 3D modellezésről szóló tanfolyamról kezdőknek, bárki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot.

© Design Terminal

© Design Terminal

A Budapest 3D Printing Days teljes ideje alatt megtekinthetőek a bemutatkozó cégek termékei, legyen szó 3D nyomtatott egyedi designtárgyakról, vagy a legújabb, otthoni és irodai felhasználásra szánt asztali 3D nyomtató készülékekről. A Visegrádi négyek országaiból érkező izgalmas bemutatók mellett természetesen a hazai 3D nyomtatással foglalkozó cégek is helyet kapnak, hiszen itthon egyáltalán nem vagyunk lemaradva a nemzetközi piachoz képest.

© photo: Design Terminal

© photo: Design Terminal

A parametric | art idén is tart majd egy 3 órás workshop-ot a 3D nyomtatható modellekről és a parametrikus 3D modellezésről, valamint a GigamaX3D és a FabLab Budapest társaságában egy bemutatót az open-source, otthoni 3D nyomtatók világáról. Akinek valaha is megfordult a fejében a gondola, hogy saját 3D nyomtatót építsen, vagy egyedi tárgyakat, műanyag-alkatrészeket, netalántán különleges, 3D nyomtatott ékszereket készítsen, mindenképpen érdemes less ellátogatnia, hiszen első kézből kaphat hasznos információt a 3D nyomtatásról és az elérhető árú 3D nyomtatókról. Bővebb információt találtok az esemény facebook oldalán (link).

© parametric | art

© parametric | art

Április 25-ig adhatják be jelentkezéseiket a bemutatkozni kívánó start-up-ok, az eredményeket május 10-én fogják nyilvánosságra hozni. A prezentálóknak a négytagú szakmai zsűri kérdéseire kell válaszolniuk, bemutatva 3D nyomtatással kapcsolatos ötleteiket és fejlesztéseiket, amellyel hozzájárulhatnak a 3. ipari forradalom fejlődéséhez. A szervezők olyan csapatok jelentkezését várják, akik az elmúlt 3 évben 3D nyomtatással kapcsolatos hardvert vagy szoftvert fejlesztettek, be tudnak mutatni egy működő prototípust, a Visegrádi négyek országainak valamelyikében működik, és angolul tudja prezentálni projektjét az esemény során. A zsűri gazdaságossági, megvalósíthatósági, üzleti fenntarthatósági és egyediségi szempontok alapján választja majd ki a legjobbat. Ha van köztetek olyan, aki megfelel a kiírásnak, ne habozzatok jelentkezni, megéri!

About bonooobong

parametric | architecture

7 comments

  1. Visszajelzés: The most prominent 3d printing event in Eastern Europe is coming! | 3dfizz – a great 3D print community

  2. Visszajelzés: 3d printing competition at Budapest 3D Printing Days 2014 | 3dfizz – a great 3D print community

  3. Visszajelzés: Flow 3D nyomtatott generatív lámpa | parametric | art

  4. Visszajelzés: Workshop: Generatív 3D modellezés 3D nyomtatásra | parametric | art

  5. Visszajelzés: Ez a nyár is a 3D nyomtatásról szólt… | parametric | art

  6. Visszajelzés: 10 jó tanács 3D nyomtató vásárlásához | parametric | art

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: